ANIMALS RESCUE SOFIA

КАСТРАЦИЯ И
МИКРОЧИПИРАНЕ

“ХОРА И КУЧЕТА В КРЕМИКОВЦИ”

Ако сте стопанин на куче от район Кремиковци, срещу сума от общо 15 до 30 лв., в зависимост от пола и килограмите на кучето, може да получите: клиничен преглед, пълни кръвни изследвания, тест за инфекциозни заболявания, кастрация, микрочипиране, регистрация, международен паспорт, обезпаразитяване срещу външни и вътрешни паразити, ваксина срещу бяс.

Ще Ви дадем писмени препоръки за следоперативна грижа, за да имате информация за какво да внимавате в седмицата след кастрацията, а ако по време на клиничния преглед установим, че животното Ви се нуждае от внимание по отношение на здравословен проблем или състояние, ще споделим тази информация с Вас и ще Ви дадем насоки, какво да предприемете.

Повече информация за кампанията можете да получите на тел: 0879 022 675;

Понеделник – Петък  09:00 ч. – 17:00 ч.

ЗА КАСТРАЦИЯТА

Кастрацията е рутинна процедура и представлява хирургично премахване на репродуктивните органи на животното.


Кастрацията не само предотвратява раждането на

нежелани кученца, но и намалява риска от много заболявания Кастрираното куче е по-здраво и живее по-дълго.

ПРЕДИ ОПЕРАЦИЯТА

Храна преди операцията?

Домашни любимци на възраст шест месеца или повече не трябва да ядат нищо след 22:00 ч. вечерта преди операцията. Кученца на възраст под 6 месеца могат да имат малка закуска в деня на операцията. Не е необходимо да се отнема водата.

Микрочипиране

Микрочипирането е проста, безопасна и бърза процедура, благодарене на която лесно може да се намери стопанинът на изгубено или откраднато куче. В България микрочипирането на домашните кучета е задължително по закон от 2008 г. Ако кучето Ви не е микрочипирано, ще му поставим чип, преди да пристъпим към кастрацията.

Ваксинация против бяс

По закон кучето Ви трябва да бъде ваксинирано срещу бяс. Ако Вашият любимец вече е ваксиниран, молим, носете със себе си паспорта, в който е нанесена ваксината. Само стикерът за бяс не е достаъчен. Имайте предвид, че ваксината срещу бяс е валидна, само ако кучето е чипирано. Ако Вашият домашен любимец няма микрочип и/или не е ваксинирано срещу бяс, ще му поставим ваксина заедно с микрочипа, преди да пристъпим към кастрацията.

Бълхи и външни паразити

Молим, уверете се, че Вашият домашен любимец няма бълхи и ушни акари, преди да го доведете за операция.

Собственици на кучета

Молим, оставете кучето си в колата, докато се регистрирате и попълните всички документи. Преди да доведете кучето си в клиниката, уверете се, че то е имало време да използва тоалетната. Това ще направи домашният Ви любимец по-спокоен. Всички кучета трябва да бъдат водени на ПОВОД. Това се налага, както за сигурност на Вашия собствен домашен любимец, така и за тази на другите животни в клиниката.

Време за взимане

Времето за изписване на Вашето животно е от 16:00 до 16:30 ч. в деня на операцията. Това ще гарантира, че Вашият домашен любимец е имал достатъчно време, за да се възстанови от анестезията и операцията, преди да се прибере у дома.

Такси

Всички такси се дължат при изписване на животното. Може да платите само в брой.

Кога да го доведете?

Ще Ви очакваме с кучето за кастрация между 9:00 ч. и 10:00 ч. сутринта, в зависимост от часа, който сте записали предварително.

СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА

Следоперативни инструкции:

 • Кастрацията e хирургична процедура, от която повечето домашни любимци се възстановяват бързо и безпроблемно.

 • Домашните любимци се прибират вкъщи в деня на операцията между 16:30 и 17:30 ч. Нощта след операцията Вашият домашен любимец ще се възстановява от упойка, така че трябва да се държи в безопасна зона с контролирана температура.
 • На всички животни инжективно се прилага болкоуспокояващ медикамент в деня на операцията. Ще получите безплатно допълнително лекарство, което трябва да давате за период от 3 дни след операцията по схемата, определена от ветеринарния лекар, който изписва животното.
 • НЕ давайте на кучето човешки лекарства като аспирин, нурофен, парацетамол или аулин. Те са много опасни за Вашия домашен любимец и могат да доведат до смърт.
 • В продължение на 24 часа след операцията апетитът на Вашия домашен любимец може да намалее или може да видите повръщане или диария. Това е нормално за пациенти след операция и трябва да отшуми до следващия ден.
 • Активността трябва да бъде сведена до минимум за 7 до 10 дни след операцията, за да се намалят усложненията.
 • Някои домашни любимци ще са склонни да ближат хирургичния шев, което може да причини инфекции. Ако смятате, че любимецът Ви ще ближе оперативната рана или не можете да го наблюдавате отблизо, трябва да закупите яка, за да предотвратите близането.
 • Не къпете кучето и не му позволявайте да плува в продължение на 10 до 14 дни.
 • Малко количество секреция за 2-3 дни след операцията е нормално. Подуване на скротума (не по-голямо от размера преди кастрацията) също трябва да се очаква.
 • Женските кучета може да имат известно подуване и синини на мястото на разреза. Всички други прояви НЕ са в нормата, така че, молим, уведомете ни, за да можем да проверим отново или да изпишем лекарства, ако е необходимо.
 • Всички конци са резорбируеми и не изискват отстраняване.

ПРИТЕСНЕНИЯ/
ЗА ВРЪЗКА С НАС

Обадете се в нашата клиника през редовното работно време, ако имате притеснения за вашия домашен любимец след операция. Ако имате притеснения относно мястото на разреза на вашия домашен любимец, можете също да изпратите имейл със снимки и въпроси на  office@arsofia.com.

КАК ДА НИ НАМЕРИТЕ?

До Фермата пътува автобус №90, трябва да слезете на спирка “Ханчето” /веднага след Лукойл/ и да се върнете малко назад по пътя.
Вижте в Google Maps

GPS координати:  42.707290,23.515156‎ или:  +42° 42′ 26.24″, +23° 30′ 54.56″
Добре дошли сте, винаги!
Работим всеки ден, 365 дни в годината.
Лятно работно време: понеделник-неделя, 09-18ч;
Зимно работно време: понеделник-неделя, 08 – 17ч.

На разположение за осиновяване в нашият приют са следните домашни любимци:

Scroll to Top